[fusion_widget type=”WP_Nav_Menu_Widget” margin_right=”” margin_left=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” fusion_display_title=”yes” fusion_border_size=”24″ fusion_border_style=”solid” wp_nav_menu_widget__nav_menu=”12″ fusion_divider_color=”var(–awb-color3)” fusion_bg_color=”var(–awb-color2)” fusion_border_color=”var(–awb-color2)” wp_nav_menu_widget__title=”Terapiler” fusion_bg_radius_size=”10″ fusion_align=”right” /][fusion_widget type=”WP_Nav_Menu_Widget” margin_top=”5″ hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” fusion_display_title=”yes” fusion_border_size=”18″ fusion_border_style=”solid” wp_nav_menu_widget__nav_menu=”13″ wp_nav_menu_widget__title=”Sorunlar” fusion_bg_color=”var(–awb-color2)” fusion_bg_radius_size=”10″ fusion_border_color=”var(–awb-color2)” fusion_align=”right” /]

Dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu (DEHB), bireylerin yaşam kalitesini önemli ölçüde etkileyen bir durumdur. Bu durum, dikkat işleyişini veya gelişimini engelleyen, devam eden bir dikkatsizlik ile karakterize edilir.

Çocuklarda yüksek aktivite seviyeleri, uzun süre hareketsiz kalma zorluğu ve kısa dikkat süreleri gibi DEHB belirtileri genellikle görülür. DEHB’li çocukların farkı, hiperaktivite ve dikkatsizliklerinin yaşlarına göre belirgin ölçüde daha fazla olması ve evde, okulda veya arkadaşlarıyla etkileşimlerinde sorunlara neden olmasıdır.

DEHB genellikle üç tip olarak teşhis edilir:

  1. Dikkatsiz Tip: Bu tip, ayrıntılara dikkat etmeme veya okulda veya iş görevlerinde dikkatsizce hatalar yapma, görevlere veya aktivitelere odaklanmada sorun yaşama, talimatları yerine getirmeme ve okul çalışmalarını, ev işlerini veya iş görevlerini tamamlamama gibi belirtilerle karakterizedir.
  2. Hiperaktif / Dürtüsel Tip: Bu tip, elleri veya ayaklarıyla kıpır kıpır olma veya hafifçe vurma, oturamama, uygunsuz olduğu yerlerde koşma veya tırmanma, boş zaman aktivitelerini sessizce oynayamama veya yapamama gibi belirtilerle karakterizedir.
  3. Kombine Tip: Bu tip, hem dikkatsizlik hem de hiperaktivite / dürtüsellik belirtilerini içerir.

DEHB teşhisi için laboratuvar testi uygulanmaz. Teşhis süreci, ebeveynlerden, öğretmenlerden ve diğerlerinden bilgi toplamayı, kontrol listelerini doldurmayı ve diğer tıbbi sorunları ekarte etmek için tıbbi bir değerlendirme yapmayı içerir.

Kayseri’deki kliniğimizde DEHB tedavisi sunuyoruz. Bu yüzden Psikolojik tedavi yöntemleri kullanarak DEHB sorununu en kısa sürede çözmenize yardımcı oluyoruz. Yetişkinler ve çocuklar için farklı tedavi yöntemleri uygulanmakta olup tedavinin temeline psikologun karar vermesi gerekmektedir. Çünkü Psikoterapilerin düzenli bir şekilde devam ettirilmesi DEHB tedavisinde büyük öneme sahiptir.

Eğer siz de Kayseri’de yaşıyor ve DEHB problemi yaşıyorsanız ve bu problem için çözüm arıyorsanız, tedavi ile ilgili detaylı bilgi almak için benimle iletişime geçebilirsiniz.

psikolog berat hazar, Kayseri Psikolog, En iyi psikolog, TMS tedavisi, EMDR terapisi, kayseride psikolog, Depresyon tedavisi, kaygı bozukluğu

Mutluluğun peşine düşülemez; ortaya çıkması gerekir.

Yaralarımız çoğu zaman en iyi ve en güzel yanımıza açılan kapılardır.